PSA ja MMC alustasid autotootmist ühises tehases Venemaal
Kirjutanud Taavi   
Reede, 23.Apr.2010 23:24

Philippe Varin, PSA Peugeot Citroën (PSA) juhatuse esimees ning Takashi Nishioka, Mitsubishi Motors Corporation'i (MMC) juht avasid pidulikult tootmise kahe ettevõtte ühises tehases Venemaal, Kaluga oblastis. Tehase nimeks on PCMA Rus ning selle omanikeks on PSA 70% ja MMC 30%. Tehas asub Kalugas, 180 kilomeetrit Moskvast edelas.

Avamistseremoonial osalesid ka Kaluga oblasti kuberner Anatoly  Artamonov ning Georgy Poltavchenko, presidendi saadik Kesk-Venemaal.

Tehase maksumuseks kujunes 470 miljonit eurot ning selle avamisega loodetakse kullaltki suur osa Venemaa autoturust, mis on omanike arvates märkimisväärse kasvupotentsiaaliga. Aprillist 2010 alustab tehas tootmist ning esimesks koostatavks autoks on Pugeot 308, millele järgnevad Citroën C4 ning SUV'idest Citroëen C-Crosser, Peugeot 4007 ja Mitsubishi Outlander.

PSMA Rus tehas on äärmiselt kompaktne tootmiskompleks, mille tootmispinnad mahuvad ära vaid kahte hoonesse. Ühes hoones on värvimisega seotud tegevused ning teises koosteliinid. Vähendamaks ökoloogilist jalajälge on tehases kasutusele võetud emafirmade parimad praktikad energia säästmiseks ning CO2 emissiooni ja saaste vähendamiseks (kasutatakse ainult veel baseeruvaid värve ning loodust säästvatest materjalidest pakendeid). Kogu tootmiskompleks asub 145 hektari suurusel maa-alal.

Tehases saab tööd 3 000 inimest, kellest umbes 2 600 koolitatakse kohalikus koolituskeskuses, mis rajatakse koostöös Kaluga oblastiga.

Tehase avamisel ütles PSA juht Philippe Varin: "Selle tehase avamine näitab PSA soovi olla pikaajaliselt esindatud Venemaal ning nende kindlust Venemaa autoturu kasvupotentsiaali. See uus tehas on strateegiline vara meie arenemisel Venemaal. Samuti toetab see PSA ambitsiooni saada globaalseks tegijaks."

Omalt poolt lisas Takashi Nishioka: "Venemaa on tulevatel aastatel jätkuvalt strateegiliselt tähtis turg Mitsubishi Motorsile. Me loodame, et see tehas on nurgakiviks meie äri kasvatamisel Venemaal nii lähemas, kui ka kaugemas tulevikus ning loodan, et suudame panustada Venemaa autotööstuse arengusse."

http://www.mitsubishi-motors.com/publish/corporate/pressrelease/corporate/2010/news/detaila423.html

 

Aktiivsed teemad foorumis

    Could not get any data from the forum, please check the configuration.