Mitsubishi Motors ja PSA Peugeot Citroen alustavad koostööd kompaktse SUV'i tootmisel
Kirjutanud Taavi   
Tei, 27.Apr.2010 18:43

Tokyo/Pariis 27.04.2010. Mitsubishi Motors (MMC) ja PSA Peugeot Citroen (PSA) teatasid, et osapooled on jõudnud kokkuleppele alustamaks uut ühist projekti kompaktse SUV'i tootmiseks. Kokkuleppe raames saab PSA kasutada nii Peugeot'i kui ka Citroen'i markide jaoks uute mudelite arendamiseks Mitsubishi loodud platvormi.

2012 aasta alguses välja lastavatel SUV'idele on loodud disain Peugeot'i ja Citroen'i poolt, samas on kasutusel palju Mitsubishi ASX komponente. Need autod on saadaval nii esi- kui ka nelikveolistena. Projekti mahuks on 50 000 autod aastas mõlema prändi peale.

Kokkuleppe kohaselt kasutab PSA autodel oma mudelitelt tuntud 1,6 HDi mootorit. Selle mootori CO2 emissioon peaks olema selle klassi auto kohta märkimisväärselt väike - oless esiveolisel autol 123g CO2/km ning kütusekulu 4,7 l/100km.

See on juba neljas koostööprojekt kahe partneri vahel. Koostöö algas 2005 aastal Mitsubishi Outlander/Peugeot 4007/Citroen C-Crosser platvormi jagamisega, sellele järgnes juba varem jutuks olnud ühise tehase käivitamine Venemaal ning järgneb veel 2010 aasta lõpupoole Euroopas müügile tulevad Peugeot iOn ja Citroen C-zero elektriautod, mis baseeruvad MMC jaapanis müüdaval i-MiEV mudelil.

http://www.mitsubishi-motors.com/publish/corporate/pressrelease/corporate/2010/news/detaila427.html

 

Aktiivsed teemad foorumis

    Could not get any data from the forum, please check the configuration.